Vi välkomnar Anders Arwefeldt som ny medarbetare hos oss på Tricorona.

Vem är du?

Anders Arwefeldt, ursprungligen från Södertälje med ett stort intresse för klimatfrågan. Jag gillar att sporta och vara i naturen, helst i kombination och därför är segling, dykning och skidåkning stora intressen.

Vad gör du på Tricorona?

Jag arbetar främst med kundrelationer och försäljning vilket ofta innebär att hjälpa kunden hitta rätt i sitt eget arbete och bedöma vad som är relevant och inte för denne.

Vad har du för bakgrund?

Jag är nyexaminerad civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola där jag studerat Ekosystemteknikprogrammet. Parallellt med mina studier har jag arbetat som affärsområdeschef på studentkonsultfirman Lunicore i en liknande roll som den jag nu har på Tricorona.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Den största utmaningen är att hjälpa företag och organisationer förstå konsekvenserna av de klimatpåverkande aktiviteter mänskligheten har och att dessa kan bli ödesdigra för oss. De flesta organisationer berör inte klimatfrågan direkt men deras verksamhet har ändå en klimatpåverkan, liten som stor, och det är viktigt att ta ansvar för den oberoende dess storlek. Det är inte alltid lätt att förklara att den investering man gör i klimatet är mer än bara kostnaden den är förknippad med utan också skapar ett värde för organisationen som oftast långt överstiger kostnaderna.