Vill du arbeta med att lösa en av vår tids ödesfrågor? Brinner du för klimatfrågan? Är du en hejare på klimatberäkningar och gillar rutorna i Excel? Vill du hjälpa organisationer att ta sitt klimatansvar? Då vill vi ha dig som vår nya kollega!

Tjänstens innehåll
Vi söker en klimatanalytiker som kan medverka i hela kedjan från att träffa våra uppdragsgivare, beräkna deras utsläpp av växthusgaser, diskutera metoder och utsläppsfaktorer, skriva och slutligen presentera rapporter på området. Arbetet består också av att analysera utsläpp och reduktionsmöjligheter i förhållande till våra uppdragsgivare och även inspirera de att minska sina utsläpp. Det är viktigt att du är noggrann, initiativtagande och en team-player samt lyhörd, service inriktad och kan hålla i seminarier och presentationer. Du skall ha arbetslivserfarenhet inom området och väl känna till GHG-protokollet och närliggande standarder. Dessutom är det viktigt att du trivs med kundkontakt och inte drar dig för den sociala biten av din roll mot kunderna. Vi är ett litet team och det är viktigt att du är självgående, tar egna initiativ, förstår vikten av tid och du får gärna vara en flexibel och dynamisk person.

Kvalifikationer

– Mycket god kompetens inom klimatfrågan och klimatberäkningar (GHG-protokollet) samt relevant akademisk bakgrund.

– En stor del av arbetet kretsar kring siffror och beräkningar. Därför tror vi att du redan idag är en kvalificerad insamlare och sammanställare av data av olika slag och en hejare på analys. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i Excel.

– För att trivas i arbetet behöver du känna dig bekväm med att arbeta under tidspress och ha mycket hög kvalitetskänsla.

– Du kommer att samarbeta med kollegor och uppdragsgivare på en daglig basis. Du bör därför vara utåtriktad med god samarbetsförmåga, ha lätt att knyta kontakter med människor och skapa förtroende.

– Du är redan van att hantera din tid på ett professionellt sätt och har erfarenhet av att arbeta projektorienterat.

– Det är viktigt att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

– Du bör gilla att träffa andra människor både i möten med våra kunder liksom på mässor och frukostseminarier.

Om tjänsten

Anställningen är heltid med trolig start i augusti eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tillsätts så snart som möjligt.

Tricorona erbjuder generösa anställningsförhållanden i en trevlig atmosfär där medarbetarna värderar klimatfrågan högt. Att du har ett eget intresse är en förutsättning. Vi sitter i ljusa, trevliga kontorslokaler centralt belägna några minuters promenad från Hötorget.

Om Tricorona

Vi har sedan 2006 hjälpt hundratals företag i olika branscher att hantera och minimera sin klimatpåverkan. Vi hjälper företag och organisationer med att ta ett helhetsgrepp i klimatarbetet och ge stöd för att beräkna, reducera, kompensera och kommunicera sin verksamhets klimatarbete. Vi har lång erfarenhet av att klimatsäkra företag, organisationer, evenemang och produkter, och utvecklar även kundanpassade lösningar efter behov.

Tricorona är världsledande på att utveckla projekt som minskar utsläppen av växthusgaser. Projekten används dels inom Kyotoprotokollets flexibla mekanismer och dels till frivilligmarknaden då företag, myndigheter och privatpersoner önskar klimatkompensera.  För mer information www.tricorona.se

Så ansöker du
Skicka in ditt CV samt ett kort personligt brev (max. en halv A4-sida) till oss som förklarar varför just du skulle passa bra till tjänsten. Skicka detta till info@tricorona.se
Urval sker löpande, det finns ingen sista ansökningsdag. Sök redan idag!
Kontaktperson: Christian Patay, VD, 08-506 88 506.
www.tricorona.se