Nytt projekt: Barangay, vindenergi i Filippinerna

Fossila bränslen står för mer än 70% av energin i Filippinerna där även 12% av invånarna saknar tillgång till el. Barangay är en av de första förnybara energiprojekten i landet och syftar till att minska landets beroende av importerade miljöskadliga bränslen. Användandet av förnybar energi från Barangay reducerar årligen CO2e-utsläppen med ca. 149 445 ton. Barangay är certifierat både som VER-projekt och Gold Standard.

Projektet har ett eget CSR-program för att stödja kommunerna och samhället i provinsen Illocos Norte och Laoag stad till hållbar utveckling. 350 000 Agoho plantor har planterats, träd på 50 hektar har återplanterats i området Brgys och projektet delar årligen ut högskolestipendium till ungdomar i området. För invånarna  i Pagudpud, Bangui, Burgos, Pasuquin och Bacarra anordnas försörjningsutbildning där gödsel och frön doneras för att ge bättre förutsättningar för odling och därmed försörjning. Över 400 invånare har nu fått jobb tack vare projektet.

Vi på Tricorona är stolta över att fortsatt få jobba med projekt som kombinerar tydlig klimatnytta och hållbar utveckling. Välkomna att läsa mer om våra projekt eller kontakta oss om du vill veta mer.