Vår leverans­process för klimat­kompensation

Order

När ni bestämt er för klimatkompensera och bestämt er för vilket eller vilka projekt ni önskar vara med och finansiera meddelar ni oss det.

Faktura och certifikat

Om kolkrediterna redan för-finansierats av oss finns dessa på vårt egna lager så kan vår leverans garanteras och vi kan då skicka er fakturan och ett certifikat.

Vid de fall volymerna inte finns på vårt lager säkerställer vi först leveranskapacitet med projektutvecklaren innan vi med trygghet kan fakturera och senare skicka er certifikat.

I samband med att vi skickar ut fakturan reserverar vi rätt antal kolkrediter från projektet.

Makulering

När vi mottagit betalning (vanligtvis inom 30 dagar) kan vi fullfölja vår del av uppdraget  – Makuleringen. Detta är det slutliga beviset som ni får på att er klimatnytta har levererats och vi fullföljt vårt uppdrag och våra skyldigheter. Vanligtvis summerar vi ihop en månads samtliga beställningar från ett projekt och genomför makuleringen. Om ni önskar ett unikt makuleringsbevis måste detta meddelas vid orderläggningen.

Publicering av makuleringsintyg

2-3 månader efter att vi mottagit er betalning publicerar vi all makulering vi gör. Detta är kopplat till ert respektive fakturanummer och ordernummer. Önskar ni exkluderas från denna publicering måste ni meddela oss.

01

Order

02

Faktura och certifikat

03

Makulering

04

Publicering av makuleringsintyg

Kontakta oss