Project Description

Out of Home – klimateffektiva leveransprocesser

Out of Home är en rikstäckande livsmedelsgrossist som vänder sig till restauranger, storkök, caféer och hotell.

outofhome.se kan deras kunder enkelt beställa varor som levereras inom någon dag med klimateffektiva leveransprocesser. Just leveranserna ut till kunderna klimatkompenserar Out of Home genom Tricorona.

Jacob Hillestad är marknadschef och berättar: ”Genom vår effektiva logistikprocess som baseras på e-handel blir alla vinnare: leverantörerna, kunderna och också klimatet. Den klimatkompenserade leveransen uppskattas av våra kunder och dessutom fungerar det som en konkurrensfördel. Sedan finns det ju olika typer av klimatkompensation: Tricorona levererar FN certifierad Gold Standard klimatkompensation – en viktig kvalitetsstämpel – och blev därför det självklara valet för oss.”

Jacob fortsätter: ”Det finns en allmän missuppfattning om att klimatkompensation skulle vara dyrt. Det är det inte. För andra e-handlare rekommenderar vi att ni genast hör med er distributör om att få er miljörapport. Gå därefter till Tricorona och se efter vad detta kostar och se om det passar in i er kalkyl. Det kommer samtidigt nya lösningar för att minska sin klimatpåverkan hela tiden och det jobbar vi aktivt med. Just nu tittar vi exempelvis på att byta från traditionella trä-pallar  till pallar i hård wellpapp, någonting som minskar fraktvikten och därmed miljöpåverkan rejält.”

Vill ni ha klimateffektiva leveransprocesser?